Lifestyle Factory

Lieve lezers,

de afgelopen week heb ik met school een Lifestyle week gehad met als thema ‘durven’. De school heeft afgelopen week 3 dagen in beslag genomen met als doel dat we onze persoonlijke grenzen gingen verleggen! Dat waren de dagen; maandag, woensdag en ook vandaag, donderdag. Bij de opleiding die ik volg moet je wel durven en je grenzen kunnen verleggen, maar ik denk dat dat voor jongeren ook belangrijk is omdat je op zie manier zelfstandiger wordt en over dingen écht gaat nadenken. Hieronder vertel ik wat hoe de 3 dagen waren ingevuld en wat ik er van vond, veel plezier met lezen!!

Monday Survivalday

Maandag, de eerste dag, ben ik al om 6 uur mijn bed uitgegaan om optijd om half 10 in Valkenswaard te zijn. Ik moest survival kleren aan doen en een paar extra schoenen en sokken meenemen. Eenmaal in Valkenswaard aangekomen ben ik op de bus gestapt naar het outdoor gebied van Rofra waar een stoere hindernis baan op me stond te wachten! Omdat ik er van te voren niet zo veel zin had om de hele dag in de kou bezig te zijn viel het me ontzettend mee! Ik had zin om alle stoere dingen die er waren te doen! Ik begon met abseilen en aan het eind van de dag vond ik dat het stoerste wat ik heb gedaan! Ook heb ik getokkelt, van 8 meter naar beneden op een luchtkussen gedoken en in een 50 meter lange tunnel gekropen naar de uitgang! Ik wist eigenlijk al dat ik alles wel zou durven, maar niet dat je als je iets had gedaan gelijk een kick zou hebben en dat vond ik echt tof! Ookal kon ik niet alles meedoen vanwege mijn knie, ik vond het toch echt een leuk dagje waar ik veel kicks in voelde!!

Wednesday, create a program for an exiting day and do the special tasks

Dinsdag aan het eind van de middag was het zo ver, ik kreeg een mailtje waar ik woensdag naartoe zou moeten. Ik was al bang dat ik naar Amersfoort of naar Amsterdam maar gelukkig was het wat dichter bij huis; Utrecht. De woensdag was aangebroken en ik was samen met een klasgenootje naar Utrecht afgereisd. Maar het eerste probleem volgde al.. Waar is de rest? Het station in Utrecht is zoooo ontzettend groot dat je gewoon geen overzicht hebt. Gelukkig hadden we ze na een half uurtje gevonden en gingen we de mooie stad Utrecht in! Omdat we geen van alle de stad goed kende gingen we eerst naar het VVV. Daar werd ons verteld dat je geen inspirerende dingen kan bekijken zonder je er voor moest betalen, dus besloten we in een cafeetje even met elkaar te brainstormen en kwamen we uit met ‘the Crazy Ten’. We hadden een route verzonnen die als je op de kaart van Utrecht keek drie-hoekig was, en in elke zijde van de rechthoek kreeg je een ‘Crazy Ten opdracht’. De opdrachten waren; zoek 10 kerstversieringen en versier een één iemand van je groepje met de versiering, maak daar een foto van en laat die zien aan een iemand in het VVV. Ik vond deze opdracht goed bij het thema druven passen omdat je spullen aan mensen moet vragen om te krijgen en daar heb je lef bij nodig. Bij goedkeuring krijg je de opdracht ‘de tien gekke dingen’ daarin staan 10 dingen die je moet uitvoeren en daar een foto van moet maken als bewijs, zoals klim in een lataarnpaal, doe een bandje na, neem een roltrap in tegengestelde richting. Deze opdracht heeft met durven te maken omdat je bij sommige opdrachten echt voor gek staat en je daar niets van moet aantrekken. Als je af en toe iets geks doet krijg je meer zelfvertrouwen en krijg je een kick als je het gedaan hebt.

de laatste opdracht was maak 10 foto’s van de mensen die wij hebben beschreven op het lijstje. Enkele voorbeelden hiervan waren ga met een man met een baard op de foto, met een hond, en met iemand met een witte jas. Met deze opdracht moet je mensen aanspreken en leer je met mensen om te gaan en leer je hoe je een puber moet aanspreken en hoe je een bejaarde moet aanspreken. Dit heeft ook met lef te maken want je moet mensen subtiel vragen of je met ze op de foto mag vanwege dat ding dat beschrijven stond in de opdracht en wat hen hebben.

Ik denk dat deze opdrachten voor de groep van donderdag die ze moeten uitvoeren heel leerzaam kunnen zijn ook al zijn ze simpel. Mijn groepje heeft vooral gekeken wat wij ook durven en wat wij belangrijk vonden om ze mee te geven. Wij wilde duidelijk maken dat het belangrijk is om mensen leren aan te spreken en dat je ieder mens anders moet aanspreken. Dat hoe meer je gaat durven hoe meer zelfvertrouwen je daar door krijgt. En wij waren het met elkaar eens als je meer zelfvertrouwen hebt dat het leven je makkelijker af gaat.

Tussen door kwamen nog de special tasks zoals interview 3 mensen met 5 vragen over hun Quality of life, verdien 5 euro door iets te doen op straat en doe een jackass actie. Ik vind dat deze dingen ook op het zelfde doel uitkomen als onze zelfverzonnen opdrachten. Als je lef hebt en dingen durft wordt je zelfverzekerder!!

Thursday, daringday and special tasks

Woensdag avond kreeg ik dan eingelijk een mailtje waar de reis voor donderdag naartoe zou gaan. Voor mij was dat Arnhem. Eenmaal donderdag daar aangekomen vond ik het toch best spannend wat me te doen stond. De eerste special task was om een foto te maken op het station waar heel je groep op staat en dan pas kreeg je via een mail te horen wat je moest doen. Omdag het heel koud was en het lang duurde voordat we de opdracht kregen, besloten we op het station een lekker warm drankje te nuttigen. In de opdracht die we na een tijdje kregen stond dat we een foto moesten maken van de kerk, naar de VeroModa moesten om ons op ons mooiste aan te kleden en in de etalage te gaan staan, in de coolcat een kauwgom moesten ophalen en die 5 keer moesten ruilen voor iets beters en we moesten een interview houden over en cafeetje. deze opdrachten vond ik leuk! Omdat het regende was het wel even fijn om even in de VeroModa warm te worden en even stiekem te gaan shoppen en in een cafeetje de vragen voor het interview te bedenken. We hebben dus veel van de opdrachten binnen uitgevoerd. Wel was het jammer dat we snel klaar waren met de opdrachten en ik denk dat dat komt omdat heel de groep leuk en enthousiast was.

De special tasks

Donderdag kregen we 2 special tasks, de ene was om een voorwerp te ruilen, maar dat was ook de opdracht die we kregen van mede studenten dus  hebben we die gecombineerd. En de andere was om op het hoogste punt van de stad een foto te maken. Omdat ze de kerk aan het restauren waren konden we daar niet naar binnen hebben we op het balkon van de V&D een foto gemaakt.

Ik vond het donderdag niet echt een dag waar ik veel lef of durf heb moeten toepassen. De opdrachten waren goed uitgewerkt en daarom hebben we niet veel hoeven vragen aan mensen waar je echt lef voor moet hebben. Wel vond ik het echt een heel gezellige dag met hele leuke opdrachten.

Nou dit was mijn weekje samengevat! Ik hoop dat jullie het met plezier hebben gelezen!

Xxx Claire

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s